Manastirile Capriana, Hincu, Varzaresti Si Satul Dolna — De La 149 Lei

Транспорт: Автобус

Manastirile Capriana, Hincu, Varzaresti Si Satul Dolna — De La 149 Lei

18.08.2019


Pornirea: 09:00
, de la Circ
Durata: 1 zi

TARIFE:
— Ultimele 2 rinduri din autocar —  149 lei

— Pret standart 175 lei/persoana.

— Primul rind in autocar — achita 199 lei

Pretul include:
— transport tur retur (autocar)
— taxele de intrarela Casa muzeu «Al. Pushkin»
— servicii ghidaj profesionale

Manastirea Capriana este una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova, fiind intemeiata in anul 1429 si asezata intr-o zona pitoreasca la o distanta de 40 de kilometri fata de orasul Chisinau. Manastirea a fost folosita mult timp drept resedinta de catre mitropolitului Moldovei, iar intre domnitorii care au ctitotit-o se numara si domnitorul Stefan cel Mare.

In anul 1678 a luat fiinta un nou locas sfant, purtand numele ocrotitoarei Moldovei – Sfanta Cuvioasa Parascheva. Initiatorul si fondatorul este considerat cu adevarat, boierul moldovean, marele stolnic Mihalcea Hancu.

Manastirea Varzaresti este ctitoria boierului Stan Varzari, contemporan cu domnitorul Alexandru cel Bun (1399-1432), care isi facuse faima in tara tocmai prin intemeierea si sfintirea acestei manastiri, care ii poarta numele. Manastirea este situata la 70 km de or. Chisinau, langa satul Varzaresti din r-nul Nisporeni.

Casa-muzeu „A. S. Puşkin” din satul Dolna este filiala casei-muzeu „A. S. Puşkin” din Chișinău. În anul 1821, în această casă a locuit celebrul poet rus Aleksandr Pușkin. Expoziția, deschisă acum la Casa-muzeu „A. S. Puşkin” din Dolna, dispune de exponate unice, adunate de muzeu timp de peste jumătate de secol. Este vorba despre exponate autentice datate din secolele XVIII, XIX și XX.

Форма оформления заявки
Оставить заявку