EXCURSII !!! Cetatea Tighina (Bender) de la »Moldova-tur»

Транспорт: Автобус

Compania turistica »Moldova-tur» va ofera o gama larga si interesanta de programe excursionale pe teritoriul Rep. Moldova! Va fi foarte captivant pentru tine si invitatii tai! Redescopera Moldova! Petrece-ti timpul liber placut și util!

La sfârșitul sec. XIV — începutul sec. XV, pe locul unde mai înainte fusese punctul vamal, a fost întemeiat orașul cu același nume Tighina. Apoi cetatea este reîntemeiată de Petru Rareș, pe malul Nistrului. Cetatea a fost cucerită de Soliman Magnificul (1538). Devenind reședință de rai turcească, vechiul nume e substituit cu altul nou, Bender, adică, oraș fluvial. În această perioadă Soliman I poruncește ca cetatea să fie refacută și lărgită dupa proiectul arhitectului Sinan, lucrările de reconstruire fiind finisate abia în anul 1541. Folosind resursele locale și munca țăranilor din împrejurimi, Poarta otomană a transformat cetatea într-un avanpost de luptă bine întărit. La acea vreme cetatea construită din piatră reprezenta un patrulater înconjurat din trei părți de un șanț foarte adânc. Cetatea de sus avea 12 turnuri, iar cele patru posturi de la colțuri deveniseră niște bastioane bine fortificate, care aveau menirea să ia asupra lor tot greul luptelor în caz de asediu neașteptat. Cetatea de jos, mai modestă ca proporții, avea doar șase turnuri, dar prin poarta ei se aducea apă de la Nistru.

Pretul excursiei pentru o persoana constituiue — 833 lei, in cazul grupei din 3 persoane.
Excursiile individuale se organizeaza pentru grupe de 1-3 persoane, in automobil confortabil cu control climateric, sofer profesionist si in compania ghidului calificat.
Excursiile se desfasoara in limbile romana, rusa, si, la solicitare – engleza si altele. In caz de necessitate, organizam si excursii pentru grupuri numeroase.
******Grupa in viber «EXCURSII! SPO! Noutati in fiecare saptamana!!!! *****
***** ( Adaugati!! Transme SMS cu cuvantul » EXC» pe numarul + 373 60144442)******
Va multumim pentru ca sunteti cu noi!
Compania turistica EmiratTravel
Proiectul Moldova Tur
Str. Albisoara 4,
of. 611 Moldova,
Chisinau «ATRIUM» BC
Skype: emirat.travel
Viber: +37360144442
Viber: + 373 60144442

Форма оформления заявки
Оставить заявку